Tuesday, June 17, 2014
Morgen vroeg...
..voor een paar dagen naar Lesotho toe om de vaten op te toppen met wijn. Tijdens het fermenteren loopt er namelijk sap uit het vat en dat moet nadat de fermentatie klaar is weer aangevuld worden met wijn. Dit om oxidatie te voorkomen. Daarnaast gaan we etiketteren, de flessen afsluiten met gele wax en we hopen ook de 2013 wijnen te gaan verkopen aan een paar top hotels en restaurants in Lesotho. Dit allemaal samen met dochter Maud. Zij is nog nooit in Lesotho geweest. Dus heel bijzonder en misschien kan zij ook nog wat verkoopargumenten verzinnen. Eens kijken of ze wat heeft geleerd tijdens haar international business studie in Maastricht! ;-).
Monday, June 16, 2014
Een post...
...op een foodblog, met 300.000 followers in de VS zorgde ervoor dat de twee grootste bierbrouwers in de wereld binnen 24 uur hun beleid bijstelden op het vlak van wat er zoal in bier zit. Niet alleen gerst/hop en water zoals decennia lang impliciet aan ons werd gecommuniceerd blijkt nu. Dit zou ik ook wel eens willen zien voor wijn. Wij als biologische boeren, die niets toevoegen bij het maken van wijn moeten nu soms bewijzen dat we niet iets maken wat schadelijk is voor de gezondheid. Onze Chenin Blanc bijvoorbeeld, waarbij geen gist is toegevoegd, wordt door de Wine & Spirits board gezien als niet cultivar specifiek genoeg. Ook de hazyness van de wijn, als gevolg van het niet filteren voor bottelen, wordt met argus ogen bekeken. Een micro biologisch onderzoek moet deze week worden gedaan alvorens we onze wijn Chenin Blanc mogen noemen en mogen uitvoeren. De omgekeerde wereld lijkt ons!!
Saturday, June 14, 2014
De vrouwen...
...hockey dames wijzen de mannen (hockey en voetbal) de weg, hopen we. Broer Peter was er vandaag bij met dochter Caro, vandaar de foto. Naomie van As, Eva de Goede en Kim Lammers werden vandaag, na 2006, voor de tweede keer wereld kampioen. In 2006 waren zij trouwens ook te gast op Groot Parys, samen met de toen nog onbekende assistent van Mark Lammers: Max Caldas! Professionele dames toen al, niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Voor ons zijn de de hockey dames het summum van wat Nederland te bieden heeft!!!
Wednesday, June 11, 2014
Minus 9....
...was het gisteren ochtend en vanochtend vroeg in Lesotho. Mothiba houdt in de winter de temperaturen al een jaar of drie bij om te kijken of ijswijn mogelijk is in Lesotho. Je mag ijswijn namelijk alleen ijswijn noemen als je het oogst en perst bij minus 7. En dat kan dus in Lesotho, het dak van Afrika. Niet elk jaar maar wel zo nu en dan. Een beetje zoals in de Moezel in Duitsland. In de toekomst zal het bij deze temperaturen dus tijd zijn om druiven te oogsten en te persen. Zover zijn we echter nog niet. Met name omdat we te weinig druiven hebben en er ook nog geen hydraulische pers is, die je absoluut nodig hebt om de bevroren druiven te persen.
Monday, June 9, 2014
Mr. Selfie...
...himself. Broer Paul doet dit reeds een jaar of tien, ruim voordat het fashionable werd. Dit weekend slechts twee. Zaterdag vanaf het strand in Normandie tijdens de 70 jarige herdenking van D-Day en zondag tijdens de finale op Roland Garros in Parijs. Hij is nu op weg naar Saudi Arabie dus we verwachten uiterlijk morgen weer een selfie.
Thursday, June 5, 2014
In een amphora gegist...
....en vandaag gebotteld. Vrij uniek in het wijnwereldje en misschien zelfs voor de eerste keer met een Chenin Blanc. Na het persen van de druiven heeft het sap dus niet zoals gewoonlijk gegist in een vat, maar in een amphora. We hadden er twee speciaal laten maken voor Groot Parys. Een heeft een mooie wijn voortgebracht, de andere helaas niet. We zijn benieuwd naar de (smaak) reacties. Voegt het iets zinvols/moois toe is de vraag en zo ja wat?
Tuesday, June 3, 2014
Samen met Maud...
...vanochtend de Pinotage - Chenin Blanc gebotteleerd bij Scali. Na alle ingewikkelde wiskundige concepten van de laatste weken back to basic voor Maud door gewoon wat flessen te vullen en er kurken in te slaan. Na de behaalde score van 600 voor haar GMAT gisteren, vandaag dus wederom een mooi resultaat. 267 flessen unieke wijn uit Zuid Afrika!
Subscribe to:
Posts (Atom)