Wednesday, February 4, 2009

Suur................

Wat wordt het voor jaar...is altijd de vraag zo een paar weken voor we gaan parsen. We lopen zelf al weken door de wijngaard en denken, shit dit ziet er goed uit. Het is de zevende keer al en ze zeggen hier dat een boer na 7 jaar alles wel zo’n beetje heeft gezien wat er kan voorkomen (hope so!). Geen stress in de wijnranken dus. Trossen mooi, korrels klein (goed voor kwaliteit, slecht voor volume), dus dat belooft wat. Vandaag dus aan de bak. Een beetje later dan normaal vanwege de lange /natte winter en een koel voorseizoen, maar dat werd meer dan goed gemaakt door het resultaat. Suur om te soen (15 % hoger als in 2008) en PH waardes van onder de 3 waar echt iedereen van gaat likkebaarden. 28 ton toekomstige Chenin Blanc 2009 is nu in de kelder en op weg van de skeier naar de 2 stainless steel tanks van 5000 liter en 12 houten vaten. Morgen de Chardonnay!