Saturday, May 4, 2013

De 2013 wijnen...



...van Groot Parys hebben we de afgelopen dagen geproefd met Udo. Het merendeel van de tenken en vaten fermenteert nog, dus daar kan op dit moment alleen van worden gezegd dat er geen foutjes in zitten en ze zuiver zijn. De eerste GP pinotage is echter reeds klaargegis. Alleen de malo fermentatie nog niet. In Udo's woorden: mooi gemaakt in de cru beaujolais stijl. Dat dus maar eens even nagezocht en wat blijkt Brouilly wordt gemaakt in deze stijl. Daar zijn wij dus reeds een jaartje of vijfentwintig fan van. Geintroduceerd aan de familie door broer Paul tijdens een vakantie in Normandie. En in de jaren 90 werd de oesterbar in Amsterdam, onder andere met broer Luc, frequent bezocht en een fles Broully was daar bijna altijd van de partij. Grappig, geen toeval natuurlijk, om te zien dat de stijl die we zochten voor onze Pinotage dus aansluit bij iets waar we al jaren gek op zijn. Als alles goed is zal de GP Pinotage medio juli in Nederland zijn.