Vanochtend de Pinotage druiven, die 7 dagen schilkontakt hebben ondergaan, geperst. Geperst is eigenlijk een veel te groot woord. Een betere omschrijving is freeflow van het sap, ontstaan door het voetstamp van de trossen, via pers en zeef in emmer naar vat. Dit aangevuld met het sap dat ontstond door het heel licht aandrukken van de schillen. Daarnaast hebben we een kleine 10 % Chenin Blanc toegevoegd aan het vat!! Eens kijken of dat gaat werken met elkaar. Het vat ligt nu in de kelder en fermenteert reeds.
Friday, February 15, 2013
Pinotage in het vat
Vanochtend de Pinotage druiven, die 7 dagen schilkontakt hebben ondergaan, geperst. Geperst is eigenlijk een veel te groot woord. Een betere omschrijving is freeflow van het sap, ontstaan door het voetstamp van de trossen, via pers en zeef in emmer naar vat. Dit aangevuld met het sap dat ontstond door het heel licht aandrukken van de schillen. Daarnaast hebben we een kleine 10 % Chenin Blanc toegevoegd aan het vat!! Eens kijken of dat gaat werken met elkaar. Het vat ligt nu in de kelder en fermenteert reeds.
Subscribe to:
Posts (Atom)