Tuesday, February 24, 2009

Vooruitgang

Het belangrijkste gedeelte van de oogst is voorbij. Al onze wijn zit in de tanks en/of vaten en al de druiven varieteiten waar we behoorlijk geld op verdienen zijn bij Boland Kleder binnengebracht. Nu alleen nog een dag of drie Colombard (60 ton) oogsten. Dat is een witte druivensoort, die door Boland Kelder met name word gebruikt in hun droë witte. We krijgen er maar een paar rand voor, maar elke rand is er een. Zeker in deze tijden. Op normale dagen ben ik erbij van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat. Niet opvallend, maar wel om continu een paar dingen te checken en natuurlijk een handje uit te steken. Morgen zou dit ook weer zo zijn, maar er is een belangrijke meeting gepland voor het toekomstige restaurant op Groot Parys, waar ik echt bij moet zijn. Dus ging het vandaag door mijn hoofd, ze kunnen het zelf toch? Dat wilde ik eigenlijk vorig jaar ook al. Dit lijkt een makkelijke beslissing, maar als de suikers van onze druiven bij de poort van Boland Kelder niet goed zijn, dan krijgen we niets voor onze druiven. Letterlijk!! Dan heb je dus een jaar geïnvesteerd met no return. En dat doet pijn. Vanmiddag, dus de knoop doorgehakt. Donovan, onze voorman gebriefd en hij was cool: “moe nie worrie nie, ons gaan so maak