Friday, July 18, 2014
Gelukkig is...
..het hier snoeitijd en dus een rustige tijd op de farm. Althans voor ons niet voor de werknemers. Tijd om dus om met "onzin" bezig te zijn. Bijvoorbeeld onze in een amphora gegiste Chenin 2014 goed gekeurt te krijgen. De wijn is niet gefilterd bij het bottelen om zoveel als mogelijk de minerale smaak te handhaven. Dit hebben we namelijk nog nooit eerder gehad in onze Groot Parys Chenin Blanc. Echter als je niet filtert, blijft de wijn een beetje cloudy. Dat beetje cloudy leidde er toe dat de wijn ook micro biologisch getest moest worden. De voorlopige conclusie is dat de wijn niet goedgekeurt kan worden als een Chenin Blanc voor export doeleinden omdat er te grote fles verschillen zijn op het vlak van appel melk zuur en levende gistcellen. Deze levende gistcellen zouden in de fles wederom een fermentatie kunnen opstarten met als gevolg druk opbouw en dat kan in extreme gevallen leiden tot zelfs exploderende flessen. Niet fijn en daar wil je zeker geen risico op lopen. Maar we willen ook niet zomaar accepteren dat een natuurlijke wijn met zo'n eigen smaak niet kan omdat er misschien te snel geconcludeerd wordt dat als gevolg van, cloudy, niet typisch Chenin Blanc en flesverschillen, de wijn alleen voor de zekerheid wordt afgekeurd. Dus vandaag de wijn ingestuurd naar het orakel in Zuid Afrika op dit vlak. We gaan ons neerleggen bij zijn oordeel. Volgende week weten we meer. We hopen dat het gaat lukken, want de etiketten voor deze wijn zijn alleen al leuk genoeg, althans voor de goede lezer en de mensen die Groot Parys kennen!
Subscribe to:
Posts (Atom)