Vorige week onze eigen Chenin geparst. Om 6 uur op de bak met ons eigen span (=team). Zij weten wat goed is en wat niet. Het grote buitenteam kan alleen knippen en heeft geen oog voor de kwaliteit. Dat is ook begrijpelijk, omdat ze per pot geknipte druiven worden betaald. Dus hoe meer hoe beter! Om een uurtje of 10 hadden we 4 lorries geparst en was alles bij Boland Kelder aangeleverd. Boland produceert zelf miljoenen liters wijn en dan is het toch mooi om te zien, met hoeveel attentie er met onze hoeveelheid (10.000 liter) wordt omgegaan. De aflaaibak wordt geheel schoongespoten, de pijpen, die leiden naar de tanks worden ook doorgespoten en daar ging ons druivensap al naar de tanks. We gaan dit jaar ongeveer de helft met wilde gisten doen en de helft op de reeds 6 jaar geteste en dus bekende manier. We willen zien wat de wilde gisten doen op het vlak van smaak. Na een week ligt nu alles lekker te gisten. We hebben alleen een tank een duwtje in de rug moeten geven door wat natuurlijke gist uit een van de houten vaten toe te voegen. Over een maand of wat kunnen we gaan proeven. Het plan is om dat met Udo, onze importeur en Ruud zijn vader te doen, die deze week in ZA zijn om hun eerste wijn te maken. Dat laatste moeten ze nog leren, maar over het proeven en ranken van wijn hoef je ze niets te vertellen!
Het belangsrijkste van de oogst is nu voorbij. Nu nog even wat volume draaien voor de cashflow!
Het belangsrijkste van de oogst is nu voorbij. Nu nog even wat volume draaien voor de cashflow!
No comments:
Post a Comment