Afgelopen week was het gewoon hard werken. Elke dag met een mannetje of 70 en drie lorries aan het werk om 40 ton druiven per dag te oogsten. Gewoon zweten en werk dat niets met kwaliteits wijn te maken heeft. Zoveel als mogelijk druiven oogsten, binnen de suikers, zodat onze casflow positie er weer wat beter uit komt te zien. ;-)
Maar morgen gaan we weer voor onze eigen wijn parsen. Boland Kelder is gebriefd hoe we het willen hebben: 5000 liter ongehoute Chenin zoals we die al 5 jaar maken, 2000 liter gehoute Chenin, waarvan 500 liter wilde giste. En dan het experiment 5000 liter ongehoute Chenin, dat wil zeggen niet op hout maar in een stainless steel tank, echter ook hier geen kunstmatige gist bijgevoegd.
We gaan dus kijken of wilde giste ook in een stainless steel tank werkt. We zijn benieuwd, want dat zien we toch als de toekomst. Lekker is het om dit soort experimenten bij Boland Kelder te kunnen doen, want als het niet lukt gaat zo’n tank gewoon in een van hun 250.000 liter tanks en verdwijnt het experiment in de grote plas. Als het wel lukt worden wij heel gelukkig. Over een maand of 3 weten we meer!
Maar nu eerst zorgen dat we het er morgen goed af krijgen!