Thursday, January 15, 2015
De Parsbakken...
...zaten zelfs nog niet op de lorrie omdat we normaal pas in februari starten met oogsten. Dus toen de analyses van het lab binnnen kwamen was het even schrikken. Qua smaak dachten we al dat we er vlak bij zaten, maar zo snel. Gisteren in sneltrein vaart dus alles in gereedheid gebracht. Parsbakke, pars skere, pars potte, extra mensen etc, etc. En vandaag dus met een bescheiden clubje begonnen. Op 15 JANUARI, ongelooflijk. De kop is er nu vanaf. Een beetje onwezenlijk zaten we vanavond op de stoep. Na een glaasje of twee overzien we het gelukkig weer. :-)
Tuesday, January 13, 2015
Vandaag...
...de eerste suikers genomen in de wijngaard. Suikers genomen van verschillende cultivars druiven, blokken wijngaard en grondtypes. Alles in plastic zakken nu op weg naar het laboratorium. Nog nooit zo vroeg suikers genomen als dit jaar trouwens. Het lijkt een extreem vroeg jaar te worden. Dit als gevolg van een vroege winter met daarbij horende regens maar ook door het feit dat we dit jaar heel de wijngaard geen water hebben gegeven. Dit zogenaamde "droe land boeren" leidt tot kleinere bessen met meer smaak concentratie zeggen ze. Het is echter ook gevaarlijk boeren, want dit geen water geven mag niet leiden tot stress bij de stok. Stress heeft namelijk juist sterk negatieve consequenties voor de druiven, zeker bij zeer hoge temperaturen. Dat laatste betekent in Paarl trouwens 35 plus!!
Saturday, January 10, 2015
Wednesday, January 7, 2015
Sunday, January 4, 2015
Mission...
Friday, January 2, 2015
Happy New Year!!
Religie speelt zo ie zo al een grote rol in heel Zuid Afrika. Echter op de eerste dag van het nieuwe jaar wordt er nog eens een schepje bovenop gedaan. De sms'sjes, mails en What's Apps vliegen je dan om de oren. Een voorbeeld:
Filippense 3 v 13t14: Ek maak my los van wat agter is en ek strek my uit na wat voor is......
As ek so na die Woord kyk sien ek ek kannie die horlosie terugdraai nie. MAAR ek kan hom wel opwen en die jaar 2015 ingaan ten spyte van my mislukkings. Weet vadag Jesus Christus sal die gisters nooit weer in herhinnering roep nie. Dis verby. Een en elk van ons is geroep om vorentoe te gaan. Kom ons staan VAS OP ONS HOOP JESUS CHRISTUS en gryp hierdie nuwe jaar .
Hierdie is n jaar van triple blessings.
Maak gereed om te ontvang.
DIS JOUNE.
Happy New Year!!
:-)
Filippense 3 v 13t14: Ek maak my los van wat agter is en ek strek my uit na wat voor is......
As ek so na die Woord kyk sien ek ek kannie die horlosie terugdraai nie. MAAR ek kan hom wel opwen en die jaar 2015 ingaan ten spyte van my mislukkings. Weet vadag Jesus Christus sal die gisters nooit weer in herhinnering roep nie. Dis verby. Een en elk van ons is geroep om vorentoe te gaan. Kom ons staan VAS OP ONS HOOP JESUS CHRISTUS en gryp hierdie nuwe jaar .
Hierdie is n jaar van triple blessings.
Maak gereed om te ontvang.
DIS JOUNE.
Happy New Year!!
:-)
Wednesday, December 31, 2014
Tussen Kerst en...
...begin januari is het stil bij het restaurant op Groot Parys. Tot eerste kerstdag wordt er buiten de deur gegeten in Paarl, daarna gaat men collectief braaien aan zee. Ook het kantoor gehuisvest in een van de oude wijnkelders is dan gesloten. Geen mensen en geen auto's (behalve de onze) te zien dus. Bijna dezelfde situatie als voor de vele renovaties en upgrades van de afgelopen jaren. Heerlijk om daar weer eens alleen rond te lopen en in alle rust te genieten van al dit moois! Laat 2015 maar komen, we hebben er zin in!!
Subscribe to:
Posts (Atom)