Tuesday, December 30, 2014
Tussen Kerst en begin...
...januari zijn onze werknemers op vakantie. Het moede hoofd wordt dan te ruste gelegd om kwiek weer aan een nieuw jaar en de aanstaande oogst te beginnen. Het is dan heerlijk rustig bij zowel het restaurant als de rest van de farm. Heerlijk om in deze periode elke ochtend een uurtje of twee in "mijn" blokje bezig te zijn. Deze week druiven afgooien, die nooit rijp zullen worden. Dat zie je aan de kleur, voel je aan de hardheid en het lot wordt definitief bezegeld als ook de loot te kort is. Een te korte loot heeft namelijk te weinig bladeren en dus niet voldoende energie om de druiventros in zijn geheel rijp te maken. Heerlijk rustig alleen in de wijngaard dus, maar wel oppassen voor bijen en slangen!
Friday, December 26, 2014
Heiligen abend...
... In Heusden, Nederland. Een groot deel van de familie is jaarlijks daar om samen met (o)ma achter de piano kerstliederen te zingen - dit is non negotiable - , de nachtmis te gaan en daarna met elkaar te eten. Wij zijn daar al 13 jaar niet meer bij, maar Maud en Maartje dit jaar voor het eerst Wel. Fijn die traditie samen een keer mee te maken! Prettig dagen allemaal.
Sunday, December 21, 2014
Al de 2014 wijnen...
...van Groot Parys zijn wederom verkocht aan Udo, onze importeur in Nederland. We hebben in december gebotteleerd, in januari gaan we etiketteren en verschepen. En in februari zijn de 2014 wijnen aldus in Nederland te verkrijgen. Dit gaat bijna elk jaar zo. Voorraad druk kennen we dus niet en dat is fijn. Waarvoor dank Udo!!!
Friday, December 19, 2014
Vroeg....
...begint het "deurslaan" dit jaar. Een dag of 10 eerder dan normaal. "Deurslaan" oftewel het rijpen van de druiven is begonnen. Suikers worden opgebouwd en de druiven kleuren rood bij onze Pinotage. Fijn bijverschijnsel is het feit dat de kans op een aantal ziektes in de wijngaard nu sterk vermindert. Beter voor de nachtrust van een wijnboer die niet spuit, tenzij het echt moet!!
Monday, December 15, 2014
Jeugd...
...is wat we hier de laatste tijd over de vloer hebben. Vrienden en vriendinnen van Maud en kids van vrienden uit Nederland. Het lijkt wel of iedereen in Kaapstad zit. Het moet niet gekker worden als je in de Pick & Pay, zeg maar de AH van Zuid Afrika, de beste vriendin van Maud tegen komt uit Nederland! :-)
Sunday, December 14, 2014
Altijd fijn!
Dit weekend worden we in het NRC door Harold Hamersma genoemd als gevolg van zijn bezoek aan het nieuwe restaurant Rijks in het Rijksmuseum. Zoals gezegd altijd fijn!!
Saturday, December 13, 2014
Jo....
...is weer in ZA. Het blijft ongelooflijk hoe de verhalen achter de ontwikkeling van zijn Marina in Griekenland naadloos aansluiten bij wat wij meemaken bij het ontwikkelen van ons wijnlandgoed in ZA. Van corruptie en boze buurmannen tot traag functionerende overheden, cashflow en verschillende culturen in het zakendoen. Never a boring moment. Genoeg stof om een week over te praten. Dit althans na het ontbijt, want dat blijft elke dag HET rust moment voor Jo!
Subscribe to:
Posts (Atom)