Monday, May 7, 2012
PetNat (3)
Vandaag wederom een stap verder in het proces van het maken van een eerste bubble (PetNat) van Groot Parys. Ook deze wordt op een volstrekt unieke lokatie gemaakt. We noemen onszelf nu de mobiele "wijnmakers". Met ons 22 jarig oude Mazda bakkie met de noodzakelijke tools ditmaal op weg naar een gigantisch ruimte waar een groot gedeelte van het fruit wat in en rondom Paarl wordt verbouwd wordt opgeslagen en gekoeld naar nul graden. Dit voordat het geëxporteerd wordt naar Europa, de USA of Azië. Nul graden heb je ook nodig om PetNat te maken dus hebben we daar om een plekje gevraagd om het sap in het vat te fermenteren en daarna te bottelen. Vandaag dus de giststarter erbij, nog een keer gerackt om helemaal schoon sap te krijgen en daarna dus bottelen en afsluiten met een kroonkurk. Grote dank aan Willie en Tania van Scali wines die ons hun micro botteleer apparatuur hebben uitgeleend. Zonder hun geen PetNat van Groot Parys! De ruim 300 flessen liggen nu bij ons thuis te rusten. Vanaf augustus elke maand proeven en dan beslissen wanneer er gedegorged gaat worden en de champagne kurk er in gaat. Het doel is natuurlijk om op oudejaars avond 2012 de eerste Groot Parys PetNat open te trekken!!