Na een reeds natte oogst zat er vanochtend al herfst in de lucht. Wederom heel bijzonder zo vroeg in het jaar. Om 7 uur met ons eigen span gestart in het bio -dynamisch gedeelte van onze wijngaard met het parsen van de druiven voor onze straw wine. Het zijn oude bosstokken met een extreem lage yield. Mooie rode wijn kun je maken van jongere stokken, voor mooie witte wijn heb je oude stokken nodig. Herfst dus, met mistkolle, zoals ze dat hier noemen. Na de dagen met 40 ton is het raar om in twee uur tijd slechts 500 kg druiven te selecteren. Bij elke wijnrank werd er gekeken naar de beste tros, die het meest egaal gerijpt was. Knip, krentjes uitnemen en dan in het mandje. Dan de mandjes met de tractor naar de netten, die we onder de oude wilde olijfbomen hebben opgesteld. Daar nog even een laatste check op krentjes en vrot en daar liggen ze nu. Een week of drie om ze uit te laten drogen en dan ontstelen, persen en in het vat! Het gisten start zeer waarschijnlijk van zelf en dan zien we wederom het wonderbaarlijke proces van de transformatie van bruine meuk, die er vies uitziet, naar het goudgele vocht dat volgend jaar wederom in de fles gaat. Mooi om mee te mogen maken. Volledig natuurlijk. We zijn slechts de processers van wat de natuur voortbrengt! Geniet.
Friday, February 29, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment