happy......
Sunday, December 23, 2012
Saturday, December 22, 2012
Kerstmis gaat komen....
...en dus is de farm "op slot" en hebben we de familie op bezoek. Na weer een zware dag op het strand dient er gerecupereerd te worden op de bank met een goed glas wijn. Dit met als doel geheel aangesterkt aan de drukke dag van morgen te kunnen beginnen.:-)
Thursday, December 20, 2012
Watermanne
Daar lopen ze met hun standaard uitrusting in water geef tijd: pijp, tangetjes, nipples, verbindigsstukjes ijzerdraad etc. De laatste week geven we water, want het is behoorlijk warm én de kerstperiode komt eraan waar het mogelijk ook heel warm kan worden en dus dienen we voorbereid te zijn. De watermanne zijn dan vrij en rusten met een drankje (of twee) uit van wederom een lang arbeidzaam jaar.
Tuesday, December 18, 2012
CvC MW
Cees van Casteren is recentelijk de tweede master of wine geworden die Nederland rijk is. Over de hele wereld zijn er slechts 301. We hebben hem gisterenavond toepasselijk de tweede fles aangeboden van onze bubbles, waarvan er toevallig ook precies 301 van gemaakt zijn. Een festive dinner dus in het wonderschoon gelegen Waterkloof restaurant met een 70 tal gasten uit de Zuid Afrikaanse wijnwereld, met nadruk op Chenin Blanc. Zijn dissertatie ging namelijk over de rol die Chenin Blanc als ambassadeur voor Zuid Afrikaanse wijnen in de rest van de wereld zou kunnen spelen.
Sunday, December 16, 2012
Saturday, December 15, 2012
Boven de wolken...
Het heeft hier de afgelopen week behoorlijk gestormd. Als ik met mijn bakkie langs de oceaan rij naar Paarl lijkt het net alsof ik in een vliegtuig boven de wolken vlieg. Fals bay (valse baai), met aan het zuidelijkst puntje Kaap de Goede Hoop waar de VOC nu meer dan 350 jaar geleden de kaapse kolonie stichtte, doet zijn naam eer aan. Tornado's gevuld met water stijgen tientallen meters op uit het water en schuimkoppen ontstaan door winden uit alle richtingen tegelijkertijd. Genieten maar wel met beide handen goed aan het stuur!!
Wednesday, December 12, 2012
Het blijft....
..ongelooflijk om te zien hoe een idee in 2010 ("wat zou het toch leuk zijn om een bubble van Groot Parys Chenin Blanc te maken") vandaag werkelijkheid werd. Als we alles bij elkaar optellen denk ik zijn er zeker zo'n 30 mensen actief bij betrokken geweest om dit idee te realiseren. Allemaal mensen die het prachtig vonden dat er iets nieuws werd bedacht in Zuid Afrika en (om niet) mee wilden denken en doen. Ongelooflijk. En waar praten we dan over: nog geen 300 flessen!!!!
Subscribe to:
Posts (Atom)