Tuesday, December 18, 2012

CvC MW


Cees van Casteren is recentelijk de tweede master of wine geworden die Nederland rijk is. Over de hele wereld zijn er slechts 301. We hebben hem gisterenavond toepasselijk de tweede fles aangeboden van onze bubbles, waarvan er toevallig ook precies 301 van gemaakt zijn. Een festive dinner dus  in het wonderschoon gelegen Waterkloof restaurant met een 70 tal gasten uit de Zuid Afrikaanse wijnwereld, met nadruk op Chenin Blanc. Zijn dissertatie ging namelijk over de rol die Chenin Blanc als ambassadeur voor Zuid Afrikaanse wijnen in de rest van de wereld zou kunnen spelen. 

Sunday, December 16, 2012

Lekkere tussendoortjes......

....kan maar een ding betekenen, Maartje is weer thuis!!! :-)

Saturday, December 15, 2012

Boven de wolken...

Het heeft hier de afgelopen week behoorlijk gestormd. Als ik met mijn bakkie langs de oceaan rij naar Paarl lijkt het net alsof ik in een vliegtuig boven de wolken vlieg. Fals bay (valse baai), met aan het zuidelijkst puntje Kaap de Goede Hoop waar de VOC nu meer dan 350 jaar geleden de kaapse kolonie stichtte, doet zijn naam eer aan. Tornado's gevuld met water stijgen tientallen meters op uit het water en schuimkoppen ontstaan door winden uit alle richtingen tegelijkertijd. Genieten maar wel met beide handen goed aan het stuur!!  

Wednesday, December 12, 2012

Het blijft....

..ongelooflijk om te zien hoe een idee in 2010 ("wat zou het toch leuk zijn om een bubble van Groot Parys Chenin Blanc te maken") vandaag werkelijkheid werd. Als we alles bij elkaar optellen denk ik zijn er zeker zo'n 30 mensen actief bij betrokken geweest om dit idee te realiseren. Allemaal mensen die het prachtig vonden dat er iets nieuws werd bedacht in Zuid Afrika en (om niet) mee wilden denken en doen. Ongelooflijk. En waar praten we dan over: nog geen 300 flessen!!!! 

Monday, December 10, 2012

D-Day

Aanstaande woensdag is het D-day oftewel Degorge-day. :-) Dit is de laatste stap voordat de eerste bubbels van Groot Parys een feit zijn. De flessen staan al een tijdje op zijn kop. Al het "vuil" wat er nog in de fles zat zit nu tegen de kroonkurk aan. De kroonkurk wordt er met het beetje "vuil" woensdag afgeschoten, de bubbles opgetopt én de fles weer afgesloten met de bekende champagne kurk. Samen met Scali én gelukkig onder leiding van Corné Marais, de wijnmaker van het ook biologische Avondale, die al vaker met dit bijltje heeft gehakt. Voor ons helemaal nieuw, D-Day dus!!

Saturday, December 8, 2012

Brandgangen....

.....zijn weer up en running op Groot Parys. Het brand seizoen mag wat ons betreft weer beginnen. Wij zijn er klaar voor!!! Was het maar zo dus. Een brand met harde wind is niet te stoppen. Dus naast zo veel als mogelijk voorbereid te zijn, gewoon de fingers crossed de komende maanden.

Wednesday, December 5, 2012

Andries de staker

Iedereen was gisteren op het werk behalve een man namelijk Andries. "Waar is Andries? By die huis".Op het eind van de ochtend kwam hij slaperig zijn huis uit. "Hoekom is jy nie in die werk? " "Ek staak" was zijn antwoord en schoot zelf in de lach.  Niet alleen op onze farm was het rustig, maar ook in het algemeen op andere farms. De staking is nu uitgesteld tot 9 januarie. De partijen krijgen hierdoor tijd om tot elkaar te komen. Hopen dat dit lukt en dat er in Februarie gewoon geoogst kan gaan worden.