...heeft de laatste 5 jaar in Ghana gewerkt en vertrekt binnenkort naar Frankrijk voor een nieuwe uitdaging. Gelukkig heeft hij niet alleen gewerkt maar bijvoorbeeld ook gefietst. Elke zondag met de locals op de fiets heuvel op heuvel af door Accra met een luchtvochtigheid van tegen de 100 % én een temperatuur van boven de dertig graden. Samen met onder andere de kampioen van Ghana zweten dus! Paul, altijd bezig met het verzinnen van business inititiatieven, kon het natuurlijk niet laten om voor hem een stage naar Nederland te regelen, zie artikel in het AD. Dit zijn toch de dingen waar het omgaat in het leven. Mooi!
Thursday, June 21, 2012
Wednesday, June 20, 2012
Lesotho wijn wordt het wat?
We hebben de wijn uit Lesotho uit het vat met Joseph en zijn vriendin Claudine geproefd. We dachten wat is er mooier om te proeven met de man die ook ruim 9 jaar geleden onze eerste Chenin Blanc van Groot Parys proefde. Hij was toen namelijk degene die onze "baby" koesterde in de tanks bij Boland Kelder. Eerste reactie van hem: "Wauw! Mooi bloemig, lekker rond, blijft lang nazingen in de mond. Maar nog niet klaar. Laat de wijn nog maar rustig een tijdje in het vat." Dat doen we dus gewoon.
Saturday, June 16, 2012
Herexamens
Dit jaar staat zowel voor Maud als Maartje in het teken van her-examens. Maud heeft de afgelopen week 2 herexamens (finance en Supply Chain Management) gedaan, waarvan er 1 een 5 mag zijn en de andere voldoende moet zijn. De 5 is binnen. Over een week of twee weten we het andere resultaat. Als ze dit niet haalt heeft ze nog een herkansing in julie. Maartje heeft ook een paar herexamens dit jaar, waarvan de eerste twee (Food en beverage) deze week gelukkig gehaald zijn. De andere her-examens volgen tegen het einde van het jaar. Op grote afstand, Maartje 830 km en Maud, 10.000 km krijgen we (of lijkt dat maar zo) het idee dat de dames echt serieus aan de slag zijn. Serieus studeren én her-examens kennen we gelukkig nog van vroeger, dus wachten we nu "heel rustig" af én steken we volgens oud familiegebruik regelmatig kaarsjes aan als er weer een herexamen moet worden gedaan! ;-)
Tuesday, June 12, 2012
Tijd om te racken
Dit geld ook voor de wijn uit Lesotho. We mogen het nu officieel wijn noemen omdat de fermentatie klaar is. Druivensap is dus omgezet in wijn. Na het vat elke week gerold te hebben nu dus tijd voor de eerste rack. Droesem dat onder in het vat ligt uit het vat gehaald en alleen het helder sap wordt terug gezet. De wijn aanzuigen, door een slang naar twee plastic containers. Vat spoelen met water en weer vullen met het overgebleven sap door middel van overgieten van plastic container in het vat. Makkelijk dus. We gaan in de komende weken met een aantal kenners proeven. Eens kijken of het wat wordt. Het blijft natuurlijk een experiment gemaakt van zeer jonge Chenin Blanc ranken.
Monday, June 11, 2012
Hubrecht Duijcker
..over Die Oranje Droom: "Het betreft een 'ongehoute' Chardonnay 2011 uit Paarl. Gemaakt door Erik Verhaak en Mariëtte Ras op hun biologische domein Groot Parys. Het is een lekker sappige, soepele creatie, zacht fris, niet te zwaar noch te licht en voorzien van prettig wat fruit (peer en milde citrus). Als je het glas hiermee heft, kun je terecht roepen 'Oranje boven'."
En nu maar hopen dat het in de komende weken ook gaat lukken. Maar alles stap voor stap, eerst Duitsland op woensdag!
En nu maar hopen dat het in de komende weken ook gaat lukken. Maar alles stap voor stap, eerst Duitsland op woensdag!
Wat doet....
..een wijnboer in de winter op maandag ochtend als er niet veel te doen is op de farm. Hij speelt golf. Een knisperende ochtend, strakblauwe lucht, bergen strak afgetekent tegen de lucht én een balletje dat in niet al te veel slagen in een putje moet. Lekker!
Friday, June 8, 2012
Subscribe to:
Posts (Atom)