
Wednesday, October 27, 2010
Première

Tuesday, October 26, 2010
146

Na veel tellen zijn we eruit. Tot nu toe zitten er 146 mensuren in de 81 flesje straw wine van Groot Parys. Deze uren zijn als volgt opgesplitst:
- 24 uur snoei
- 24 uur suier
- 24 uur oogsten en op de netten leggen van de druiven
- 36 uur selectie gedroogde druiven en wijnmaken
- 2 uur racken en rollen
- 24 uur bottelen
- 8 uur waxen en etiketteren
- 4 uur overige zoals vervoer.
Nu moet de wijn "alleen" nog naar Europa en verkocht worden. ;-)
Monday, October 25, 2010
81



Sunday, October 24, 2010
Sommelier Wereldkampioenschap
Vorige week vond er hier in Paarl voor het eerst het sommelier wereld kampioenschap plaats. Omdat ook Jurgen Luppes van kasteel Engelenburg meedeed wilden wij wel eens zelf horen en zien hoeveel deze specialisten afwisten van het metier. Dus zijn we gaan kijken en wat we al dachten.......ongelooflijk veel dus. De Belg Stefaan Camerlinck was getipt als winnaar door de kenners, maar uiteindelijk werd het toch een Amerikaan. Jammer, want zoals menigeen weet, hebben wij een zwak voor hun intrinsieke kennis van zaken op veler vlakken!
Saturday, October 23, 2010
Nr. 1 en 2
Tuesday, October 19, 2010
Rosé van Groot Parys

Sunday, October 17, 2010
Subscribe to:
Posts (Atom)