Saturday, June 14, 2014
De vrouwen...
...hockey dames wijzen de mannen (hockey en voetbal) de weg, hopen we. Broer Peter was er vandaag bij met dochter Caro, vandaar de foto. Naomie van As, Eva de Goede en Kim Lammers werden vandaag, na 2006, voor de tweede keer wereld kampioen. In 2006 waren zij trouwens ook te gast op Groot Parys, samen met de toen nog onbekende assistent van Mark Lammers: Max Caldas! Professionele dames toen al, niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Voor ons zijn de de hockey dames het summum van wat Nederland te bieden heeft!!!
Wednesday, June 11, 2014
Minus 9....
...was het gisteren ochtend en vanochtend vroeg in Lesotho. Mothiba houdt in de winter de temperaturen al een jaar of drie bij om te kijken of ijswijn mogelijk is in Lesotho. Je mag ijswijn namelijk alleen ijswijn noemen als je het oogst en perst bij minus 7. En dat kan dus in Lesotho, het dak van Afrika. Niet elk jaar maar wel zo nu en dan. Een beetje zoals in de Moezel in Duitsland. In de toekomst zal het bij deze temperaturen dus tijd zijn om druiven te oogsten en te persen. Zover zijn we echter nog niet. Met name omdat we te weinig druiven hebben en er ook nog geen hydraulische pers is, die je absoluut nodig hebt om de bevroren druiven te persen.
Monday, June 9, 2014
Mr. Selfie...
...himself. Broer Paul doet dit reeds een jaar of tien, ruim voordat het fashionable werd. Dit weekend slechts twee. Zaterdag vanaf het strand in Normandie tijdens de 70 jarige herdenking van D-Day en zondag tijdens de finale op Roland Garros in Parijs. Hij is nu op weg naar Saudi Arabie dus we verwachten uiterlijk morgen weer een selfie.
Thursday, June 5, 2014
In een amphora gegist...
....en vandaag gebotteld. Vrij uniek in het wijnwereldje en misschien zelfs voor de eerste keer met een Chenin Blanc. Na het persen van de druiven heeft het sap dus niet zoals gewoonlijk gegist in een vat, maar in een amphora. We hadden er twee speciaal laten maken voor Groot Parys. Een heeft een mooie wijn voortgebracht, de andere helaas niet. We zijn benieuwd naar de (smaak) reacties. Voegt het iets zinvols/moois toe is de vraag en zo ja wat?
Tuesday, June 3, 2014
Samen met Maud...
...vanochtend de Pinotage - Chenin Blanc gebotteleerd bij Scali. Na alle ingewikkelde wiskundige concepten van de laatste weken back to basic voor Maud door gewoon wat flessen te vullen en er kurken in te slaan. Na de behaalde score van 600 voor haar GMAT gisteren, vandaag dus wederom een mooi resultaat. 267 flessen unieke wijn uit Zuid Afrika!
Sunday, June 1, 2014
GMAT...
....is wat er morgen geschreven gaat worden door Maud in Kaapstad. Belangrijk, want bij een goede score heeft ze meer kans om bij de universiteit waar ze haar Masters wil gaan doen wordt aangenomen. Het streven is minimaal 550 punten en ze hoopt op een score rondom de 600. We zullen zien. Een ding is zeker als ze ergens haar zinnen opzet dan gaat ze ervoor. Dat hebben we de laatste 5 weken letterlijk mogen meemaken. Mooi!! Morgen - een familie traditie - een kaarsje opsteken voor haar.
Thursday, May 29, 2014
Co-fermentation
Pinotage en Chenin Blanc zijn DE cultivars waar Zuid Afrika als wijn land bekend om staat. Scali maakt een super Pinotage en Groot Parys een hele mooie Chenin Blanc. Waarom deze niet eens samenvoegen was het idee van Udo tijdens de oogst. Zelf voegen we reeds 15 % toe in onze eigen Pinotage, maar nog nooit in een verhouding van 50/50. Met Scali nu dus een stap verder; een letterlijke merger van wijn dus. Dit hebben we ook proberen uit te drukken in het etiket. A first in Zuid Afrika. Minder als 300 flessen. Dinsdag botteleren. Een week daarna is het etiket klaar. We zullen deze dan passend onthullen. Als alles goed gaat kan de wijn begin juli in Nederland zijn.
Subscribe to:
Posts (Atom)