Wednesday, September 4, 2013
Terug...
..in Zuid Afrika. Na de grote hoeveelheid aan super positieve indrukken opgedaan in India en China maar ook de continue stroom aan mensen, lawaai, smog en humidity kom je na ruim 7 weken weer terug in de Kaap. Sneeuw op de bergen, frisse lucht, mensen met mate en stilte als je dit wil worden dan heel erg gewaardeerd. En als je dan de aarde ruikt op Groot Parys weet je dat je weer thuis bent. Maar morgen eerste nog een paar daagjes weg. Er moet namelijk geplant worden in Lesotho. Nog zo'n halve hectare gaat er de komende dagen de grond in. Onze Mazda pick-up staat reeds tot de nok geladen klaar met een kleine 1500 wijngaard stokken, wat op-top wijn voor de 2013 wijn die in Lesotho in een rondavel staat te rijpen, een kurker om wat proefflessen mee terug te nemen en ge-etiketterde flessen 2012 wijn die in Lesotho verkocht gaan worden. Om 6 uur vertrekken we. Donovan, onze farm manager gaat deze keer mee. De eerste keer dat hij Zuid Afrika uitgaat. Met zijn eerste paspoort op zak is hij very excited. Op deze manier bedanken we hem ook een beetje, want hij heeft de afgelopen 7 weken onze farm draaiend gehouden!!!
Tuesday, July 9, 2013
Daar...
...Gaan we dan. Een mooie trip met familie, vrienden en wijn in ,ederland,duitsland,belgie,frankrijk,india en china. Letterlijk business en pleasure. Minder frequent blijven we een beetje bloggen over wat we meemaken op onze black berry. Waarschijnlijk met veel spelfouten vanwege gek toetsenbordje ;-)!
Sunday, July 7, 2013
First release
De eerste Chenin Blanc (2012) uit Lesotho deze week voorzien van een necktag en een mooie wax. Nog geen 50 flessen dus dit jaar nog geen officieel etiket. Dat zou echt te duur zijn geweest. Deze necktags kosten reeds 2 euro per stuk!! Van de 2013 wijn zullen er zoals het er nu uit ziet 400 flessen zijn. En dat zijn hoeveelheden waar je wel enigszins economisch een etiket voor kunt laten maken. Een first release is dus een feit. "Alles" gaat natuurlijk naar Lesotho zelf.
Friday, July 5, 2013
We mogen...
...onze eerste Pinotage nu ook Pinotage noemen op ons label. Aangezien het een nieuwe stijl Pinotage is - een Cru Beaujolais stijl- die dus lichter van kleur is en daarnaast met het handje is gebotteld, dus niet helemaal helder werd keer op keer afgekeurd. Niet voldoende Pinotage karakterestieken en wijnvreemde geuren waren de belangrijkste argumenten.Na 4 keer afkeuren mag je dan je verhaal komen doen bij acht wijzen uit de diverse hoeken van de wijnindustrie in Zuid Afrika; het "Komitee". Als voorbereiding een marktonderzoekje opgestart bij een 8 tal wijnmakers in Paarl en bij de vice -voorzitter van de Pinotage associatie in Zuid Afrika. Er werd blind geproefd. De resultaten waren gelukkig in lijn met onze verwachtingen. Slechts 3 wijnmakers hadden direct door dat het om een Pinoage ging en 5 van de overige 6 geholpen, dat wil zeggen dat ze bij keuze tussen Shiraz, Cab Sauvignon, Merlot en Pinotage kozen voor Pinotage. Geen van de 9 wijnmakers tilden technische fouten op. Met deze resultaten naar de 8 wijzen en deze met achtergrond van organies boeren gepresenteerd. Na proeven alsnog geaccepteerd. Fijn voor ons en ook goed te zien dat het systeem binnen de wijnindustrie in Zuid Afrika werkt. Maar we hopen wel dat dit een eenmalige excercitie zal blijven, want het slorpt tijd.
Wednesday, July 3, 2013
Half way...
...zijn de werken met de riolering op onze farm. Bijgaande panoramafoto van Udo geeft een goed beeld van de scale. Paarl groeit en heeft dus rioleringscapaciteit nodig. Groot Parys ligt in het centrum van de action. 6 meter diep, 25 meter breed over een lengte van 1.3 kilometer ligt het nu dus open op Groot Parys. Gelukkig zijn de geplande werken voor het nieuwe groeiseizoen klaar. Geen problemen op dat vlak dus. En we krijgen er ook nog een mooie vergoeding voor! :-)
Monday, July 1, 2013
wyn proelokaal...
..is klaar en gaat per 1 november open, als het seizoen weer start. Heel basic maar aan alle vereisten is voldaan. Als "beloning" krijgen we hiervoor van de Provincie een paar mooie borden langs de openbare weg met daarop de aanduiding Groot Parys: wijnkelder, wynproelokaal en restaurant. Groot Parys wordt op deze manier makkelijker vindbaar en da's toch handig voor onze bezoekers.
Saturday, June 29, 2013
OBAMADIBA.....


Subscribe to:
Posts (Atom)