Monday, February 6, 2012

Ruim 60.....

graden was het verschil in temperatuur tussen Zuid Afrika en Nederland dit weekend. In Zuid Afrika waren wij aan het zweten met temperaturen van boven de 40 graden en in Nederland vroor het meer dan 20 graden. Heerlijke foto's kregen we toegestuurd. Bijna nooit zijn we jaloers op het weer in Nederland, maar dit weekend zeker wel!!

Saturday, February 4, 2012

Wachten.....................................

................................................................is het moeilijkst wat er is zo vlak voor de pars. De suikers zijn op Groot Parys gemeten. Ze zijn echt nog te laag. Ook is het suur nog te hoog en de PH nog heel laag. Toch rijden er in Paarl allerlei tractors en vrachtwagens rond met veel druiven erop. Ook bij Boland Kelder is er al 500 ton chardonnay binnegebracht terwijl wij dus nog moeten beginnen. Het liefst wil je dan ook beginnen. De "parskoors" noemen ze dat hier. Maar nog even inhouden dus. Dinsdag nemen we opnieuw suikers. En dan hopenlijk................................................

Wednesday, February 1, 2012

2 maanden...



..aan zee gewoond. Drie keer per week 1 dag op en neer naar de farm in Paarl. En verder genoten van die weskus. Nu reeds een paar dagen terug. Morgen suikers nemen! Het is namelijk tijd voor de oogst 2012. Lekker!!

Monday, January 30, 2012

23 palletten...

...worden er volgende week verscheept. Da's een hele container én "a first" voor Groot Parys. Vandaag hebben we aangeleverd in Kaapstad.

Friday, January 27, 2012

29.000 liter...


... wijn is er gemaakt van onze 2011 oogst. Bijna twee keer zoveel als in andere jaren. Dat wilde we ook, want vanaf de oogst 2011 zijn al onze druiven biologisch. Onze "Die Tweede Droom" volumes groeien met name via WineMatters in Nederland nog steeds. Ook België, via de Fa. Matthys, loopt lekker. Dit is trouwens een enorme prestatie gezien de huidige zeer moeilijke wijnmarkt. "Die Tweede Droom" richt zich meer op het experiment en specialities. Zo hebben we dit jaar samen met Udo van WineMatters voor het eerste een "Chenin Blanc Dopkontak" gemaakt. Voordat de druiven werden geperst hebben we ze eerst 40 uur kontakt laten houden met de schil (i.e dopkontak op zijn Afrikaans). Een rijkere smaak is hier het gevolg van. Daarnaast komt binnenkort ons nieuwe wijnconcept op de Nederlandse markt. Het is een interactief concept van een (h)eerlijke wijn die volledige transparant wil zijn voor haar drinkers. Deze week hebben we "Die Tweede Droom" én het nieuwe concept gelabelled.  Volgende week op de boot richting Nederland!
  

Tuesday, January 24, 2012

Biologische certificering

Eens per jaar worden we bezocht door een inspecteur die heel veeeeeeeeeel formulieren moet invullen op basis waarvan een Europese instantie dan moet beslissen of wij wederom officieel internationaal gecertificeerd biologisch zijn. Dit jaar werden er voor het eerst ook samples genomen van bladeren van onze wijnranken. Deze samples worden getoetst op eventuele aanwezigheid van restanten van gif. Er wordt speciaal gecheckt in blokken die dicht liggen bij buurmanboeren, die wel conventioneel gif spuiten op hun wijngaard. Goed dat dit gebeurt, maar natuurlijk wel spannend voor ons. Gelukkig liggen er geen Chenin Blanc of Chardonnay blokken dicht bij buurmanboeren. Over een maand of wat weten we meer.

Saturday, January 21, 2012

Capetown. 21 januarie, 15.03 uur.