Friday, January 27, 2012
29.000 liter...
... wijn is er gemaakt van onze 2011 oogst. Bijna twee keer zoveel als in andere jaren. Dat wilde we ook, want vanaf de oogst 2011 zijn al onze druiven biologisch. Onze "Die Tweede Droom" volumes groeien met name via WineMatters in Nederland nog steeds. Ook België, via de Fa. Matthys, loopt lekker. Dit is trouwens een enorme prestatie gezien de huidige zeer moeilijke wijnmarkt. "Die Tweede Droom" richt zich meer op het experiment en specialities. Zo hebben we dit jaar samen met Udo van WineMatters voor het eerste een "Chenin Blanc Dopkontak" gemaakt. Voordat de druiven werden geperst hebben we ze eerst 40 uur kontakt laten houden met de schil (i.e dopkontak op zijn Afrikaans). Een rijkere smaak is hier het gevolg van. Daarnaast komt binnenkort ons nieuwe wijnconcept op de Nederlandse markt. Het is een interactief concept van een (h)eerlijke wijn die volledige transparant wil zijn voor haar drinkers. Deze week hebben we "Die Tweede Droom" én het nieuwe concept gelabelled. Volgende week op de boot richting Nederland!