Tuesday, February 11, 2014
Laat oes
Na alle mooie experimentjes op het vlak van wijn de laatste weken was die van het afgelopen weekend wel een heel bijzondere. Een co-fermentatie van Pinotage en Chenin Blanc schijnt namelijk nog nooit te zijn gedaan. De twee druivensoorten waar Zuid Afrika bekend om staat komen nu dus voor de eerste keer samen. 50 % Pinotage van Scali en 50 % Chenin Blanc van Groot Parys. Spannend!! Maar da's allemaal leuk en wel, maar er moet ook nog groot worden geoogst. Naast de 8 hectare die we voor onze Groot Parys wijnen gebruiken zijn er namelijk ook nog 40 hectare druiven die aangeleverd moeten worden aan Boland Kelder. Produktie draaien dus in plaats van een vaatje hier en een vaatje daar. Normaal start onze oogst uiterlijk in de eerste week van februari, maar dit jaar behoorlijk wat later. De lange koude natte winter ( relatief trouwens in vergelijking met Nederland en Belgie) gekoppeld aan regen in januari heeft er toe geleid dat we ruim 2 weken later dan normaal gaan oogsten. Dat is in de afgelopen 11 jaar nog nooit gebeurt. De natuur aan het werk.