skip to main |
skip to sidebar
Wijnkelder
Na gesprek inzake de water borehole terug naar de farm en samen eten met de familie Thamea. Belangrijkste gesprek tijdens het eten, hoe zorgen we ervoor dat het wijnvat dat nu in water ligt en koel wordt gehouden met blokken ijs in een rondavel naar een meer permanentere oplossing zonder veel geld te spenderen. De oplossing werd bedacht door Jo en direct in een schetsje omgezet. Gebruik makend van een helling dient er een gat te worden gegraven van 3 bij 3 meter (genoeg voor 5 vaten wijn) twee meter 50 diep. Twee meter voor het keldertje, een dak en dan 50 centimeter grond op het dak. Het gat moet worden omlijst met een muurtje van rotsen, tegen het instorten en twee deuren om zeker te maken dat de warme lucht in de zomer buiten blijft en zo ook de koude lucht in de winter niet binnen kan komen. De Thamea familie heeft beloofd dat ze het gaan bouwen, we zijn heel benieuwd!! Het zou de eerste wijnkelder in Lesotho zijn.