...begin vandaag toch een goede dag. Het miezerde namelijk vanochtend vroeg en de vraag is wat je dan moet doen. Niet oogsten want regen is slecht voor de druifjes of de kans nemen en hopen dat het meevalt. Ook de mensen die tijdens de oogst voor ons werken hadden zich alvast omgedraaid in bed. Maar na enig aandringen het merendeel met wat vertraging toch op de vrachtwagen vanuit het township naar Groot Parys. In plaats van het normale tijdstip van 6 uur uiteindelijk om 7 uur begonnen met de pluk. Gelukkig zette de regen niet door en hielp het spannen van een zeiltje over de oogstbak best goed. Mooie beelden leverde het ook op. Na het destemmen van de druiven ligt het sap van de Chardonnay nu in een tank "af te zakken". Morgenvroeg het meest heldere sap in de vaten. En dan fermenteren maar. Natuurlijk zonder toegevoegde gisten.
Thursday, February 14, 2013
Na een chaotisch...
...begin vandaag toch een goede dag. Het miezerde namelijk vanochtend vroeg en de vraag is wat je dan moet doen. Niet oogsten want regen is slecht voor de druifjes of de kans nemen en hopen dat het meevalt. Ook de mensen die tijdens de oogst voor ons werken hadden zich alvast omgedraaid in bed. Maar na enig aandringen het merendeel met wat vertraging toch op de vrachtwagen vanuit het township naar Groot Parys. In plaats van het normale tijdstip van 6 uur uiteindelijk om 7 uur begonnen met de pluk. Gelukkig zette de regen niet door en hielp het spannen van een zeiltje over de oogstbak best goed. Mooie beelden leverde het ook op. Na het destemmen van de druiven ligt het sap van de Chardonnay nu in een tank "af te zakken". Morgenvroeg het meest heldere sap in de vaten. En dan fermenteren maar. Natuurlijk zonder toegevoegde gisten.