Tuesday, October 23, 2012

Waarom biologisch



De laatste tijd veel in de pers. Ook vandaag in de Wall Street Journal. 
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203630604578072643615348434.html?mod=WSJ_hpp_sections_health
De strekking van het verhaal: biologisch is niet gezonder dan conventioneel, dit gezien vanuit een nutricious oogpunt. Of dat waar is of niet kunnen wij niet inschatten. Echter in het artikel in de WSJ wordt ook zijdelings ingegaan op het issue, waar wij ons het meeste zorgen over maken, voor wat betreft wijn. Namelijk de nadelige consequenties van het gebruik van systemische chemicaliën. Wij mogen deze als biologische wijn boeren in Zuid Afrika zelf niet gebruiken. Na lezing van het artikel nodig ik iedereen van harte uit om samen met mij door een wijngaard te lopen, waar een conventionele boer  aan het spuiten is om life te beleven wat dit betekent. De chemicaliën doen je letterlijk de tranen in je ogen springen en je keel wordt toegeknepen. Die ervaring en wetend dat er door conventionele boeren zo'n 6 keer per seizoen wordt gespoten, maakt de keuze voor wel of niet een biologische wijn een stuk gemakkelijker!