Thursday, March 8, 2012
Suiker - Suur - PH
De barrels waren er al, de pers stond achterin de auto. Met Guus dus naar Lesotho. In 72 uur op en neer. 2300 Kilometer op de teller. Met als doel Guus te laten snuiven aan dit prachtige land én natuurlijk een laatste inspectie van de wijngaard en misschien al oogsten. Echter bij het proeven van de druiven leken de zuren nog erg hoog. Geen risico genomen. Een paar trosjes geplukt en die hier gisteren in Paarl bij Boland Kelder laten analyseren op suiker, suur en PH. En dan blijkt uit zo'n analyse toch dat de druiven uit een ander gebied komen als de Kaap. Een suiker van 20.7 Balling gekoppeld aan een hoog suur van 10.55 komt bij ons niet voor. Hier ligt het suur bij dat suikerniveau eerder rond de 7. Het voordeel van de uitkomsten van deze analyse is echter wel, dat we nog rustig kunnen wachten. Een suikerniveau van bijvoorbeeld 25 gekoppeld aan een niveau van suur van tussen de 6 en 7 lijkt ons ideaal. En elke week dat de druiven langer hangen betekent ook dat de kans groter wordt, dat de druiven ook helemaal goed zijn qua smaak en geur. Verder natuurlijk een top tijd gehad. Op de universiteit, in de kathedraal, in de bergen, op de highschool, in de kroeg én met eten in een fantastisch Indiaas restaurant in Maseru, de hoofdstad van Lesotho. En natuurlijk non-stop bijpraten over wat ons bezighoudt in het leven. Niet veel zinnigs lijkt de enige conclusie na deze 3 dagen ;-) !!