Sunday, January 16, 2011

Opties

                                                     
Alle wijngaarden van Groot Parys zijn vanaf de oogst 2011 internationaal biologisch gecertificeerd. Dat betekent dat we in een goed jaar tot 400 ton biologische druiven hebben. Wat te doen hiermee. Zeker niet zomaar als bulk aan Boland Kelder aanleveren en er dan slechts weinig voor krijgen. We hebben er tenslotte de afgelopen jaren heel wat tijd en energie in gespendeerd om zover te komen. Er zijn 3 mogelijkheden waar we nu simultaneous aan werken:
1. we gaan meer biologische wijn onder het merk Groot Parys verkopen,
2. we verkopen onze druiven, behalve die we voor onze eigen wijn gebruiken, aan een derde partij
3. we maken meer biologische wijn en verkopen, de wijn die we niet onder het Groot Parys merk verkopen, aan een derde partij,


Ondanks dat het op dit moment in de wijnwereld moeilijk is, blijkt er interesse te zijn voor al de drie opties. Biologisch, dit in vergelijking met een aantal jaar terug, is nu ook hot in Zuid Afrika. Distell het grootste wijnbedrijf in Zuid Afrika heeft aangegeven dat zij onze biologische druiven willen kopen per 2012 en Reynecke, een kwalitatief hoogstand biologische wijnmerk in Zuid Afrika, onderzoekt momenteel de optie om een gedeelte van onze wijn aan te kopen voor hun merkportfolio. Daarnaast zijn wij zelf bezig met de optie om meer biologische wijn onder het Groot Parys merk te maken.


Over een aantal maanden weten we waar we staan. Maar eerst volgende maand oogsten en zorgen dat we de tanks en vaten met een mooie kwaliteit sap vullen, anders valt er namelijk niets te verkopen!!!.

No comments: