Elk jaar heeft zijn eigenaardigheden, die niet te verklaren zijn. Normaal zijn de Chardonnay en Chenin Blanc ongeveer tegelijkertijd rijp.
Als gevolg hiervan dachten we gisteren nog dat we op heel korte termijn heel veel mensen nodig hadden om de oogst binnen te halen. Het blijkt echter, nadat we de resultaten van onze suikermetingen gisterenavond binnenkregen, dat het in dit jaar netjes verdeeld is. Hoe dit komt willen we natuurlijk verklaren, maar kunnen we dus niet. We hebben nu wel tijd om “rustig” eerst onze chardonnay te oogsten en daarna pas de Chenin Blanc. Omdat het dit jaar moeilijk is om mensen te vinden die willen oogsten, komt dit heel goed uit!
Zo hebben we dus ook rustig onze Groot Parys Chardonnay kunnen oogsten. Het sap, dat eerst een kleine 10 uur met de schilletjes samen heeft doorgebracht, zit nu in de vaten. 10 uur is meer dan twee keer zolang als in de vorige jaren. Dit omdat dopcontact (niet te lang) extra complexiteit kan geven aan witte wijnen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment