Vorige week zijn we begonnen met suikers te meten. Daarbij werden we een keer of 8 opgeschrikt door brand op die Plaas. Gelukkig werd onze wijngaard gespaard, maar het was kantje boord. Steeds als 's middags de wind harder begon te waaien, laaide het vuur weer op.
Afgelopen vrijdag nog een keer suikers gemeten en een rondje druiven geproefd. De druiven proefden veel rijper als wat de suikers aangaven. Raar. In de andere jaren kwamen de ballings veel meer overeen met de geproefde druiven. Waar gaan we voor was dus de vraag vrijdag. De geteste suikers waren aan de iets te lage kant. Toch besloten om voor de eigen geproefde waarneming te gaan. Maandag parsen dus. Maar, zondag begon het te regenen. Dan lopen de suikers altijd weer terug. Wat te doen ? Gelukkig was de bui van korte duur en dus besloten om er voor te gaan. Onze Lorrie was reeds geserviced, parsbakken klaar, scharen geteld, parspotten geteld en van beiden weer wat bijgekocht. Elk jaar blijkt dat toch ondanks de steeds slimmere “ingangs en uitgangscontroles” van onze kant er zo’n 20 % kwijtraak. Maar dit jaar niet!!!!
Vanochtend om 5.00 uur ging de de wekker af. Oeps echt werk aan de winkel en niet op de manier van dat kan morgen ook nog wel, zoals het toch vaak gaat op een wynplaas. ;-) Een klein team vandaag. Twee redenen. Het is beter om met een klein team te beginnen op de eerste dag. Even “de systemen” uittesten, voordat we groot gaan parsen. Maar ook Monday, Monday.... een moeilijke dag in het leven van onze werknemers als gevolg van het zeeeeeer zware weekend. Uiteindelijk – druppelsgewijs binnenlopend -vandaag toch met een mannetje of 25 geparst...Lekker. Goede sfeer. Na 6 jaar kennen we elkaar wel zo’n beetje! Om een uur of 10 met de eerste lorry naar de Kelder. Met bonkend hart, want de eerste bak met druiven en zou ons gevoel van vrijdag - ze proeven toch echt rijp- wel kloppen! Meekijken over de schouder van de laboratorium assistent op het metertje en jawel 22.4 Balling, mooi rijp dus en ook binnen de technische grenzen van de kelder werd de load als premium quality geboekstaaft. Lekker en zo hebben we dat nog een paar keer gedaan vandaag. We zijn dus echt begonnen!!!
Vanochtend om 5.00 uur ging de de wekker af. Oeps echt werk aan de winkel en niet op de manier van dat kan morgen ook nog wel, zoals het toch vaak gaat op een wynplaas. ;-) Een klein team vandaag. Twee redenen. Het is beter om met een klein team te beginnen op de eerste dag. Even “de systemen” uittesten, voordat we groot gaan parsen. Maar ook Monday, Monday.... een moeilijke dag in het leven van onze werknemers als gevolg van het zeeeeeer zware weekend. Uiteindelijk – druppelsgewijs binnenlopend -vandaag toch met een mannetje of 25 geparst...Lekker. Goede sfeer. Na 6 jaar kennen we elkaar wel zo’n beetje! Om een uur of 10 met de eerste lorry naar de Kelder. Met bonkend hart, want de eerste bak met druiven en zou ons gevoel van vrijdag - ze proeven toch echt rijp- wel kloppen! Meekijken over de schouder van de laboratorium assistent op het metertje en jawel 22.4 Balling, mooi rijp dus en ook binnen de technische grenzen van de kelder werd de load als premium quality geboekstaaft. Lekker en zo hebben we dat nog een paar keer gedaan vandaag. We zijn dus echt begonnen!!!
No comments:
Post a Comment