
Thursday, February 25, 2010
Verkocht

Tuesday, February 23, 2010
klein maar fijn
Het zit er weer op. Onze achtste oogst alweer. Deze oogst is de kleinste van allemaal. Extreem veel regens en wind hebben de opbrengst per hectare dit jaar drastish verlaagt. 50 % minder als normaal!!! Een voordeel echter dat de wijnstokken geen stress hebben gekend dit jaar en dat betekent dat de kans op een grote oogst volgend jaar aanzienlijk is. We zullen zien, de natuur laat zich niet dwingen!!
Sunday, February 21, 2010
18

De jarige jop zit nu in de schoolbus terug van een waterpolo event in Port Elizabeth. Woensdagavond een surprise party voor haar met haar vriendinnen. Ze wilde gaan stappen in Stellenbosch, maar dat mocht natuurlijk niet van de strenge ouders!!! Niet doordeweeks, het laatste jaar van de middelbare school is al zwaar genoeg!! Ja maar, ja maar......Nee!! Maar wat verbaasde haar op woensdagavond om 7 uur. Daar stonden ze......haar hartsvriendinnen! Met rozen...even optutten en weg waren ze naar Stellenbosch. Om 2.40 uur s'ochtends thuis om 5.15 uur weer op en om 6 uur (slaperig) in de schoolbus op weg naar weer een avontuur van deze nu achtienjarige meid. Gefeliciteerd!!
Friday, February 19, 2010
Poëzie
"Hallo Mariëtte,
Dit is ons plesier om na jul vaatjies te kyk - die baba het nog tot Sondag aand gehuil, maar ek het haar getroos en geen traan is daarna gesien nie. Hulle is baie goed opgevoed, weet presies wanneer hulle moet gis, so hier gaan dit goed!
Beste groete,
Willie "
Dit is ons plesier om na jul vaatjies te kyk - die baba het nog tot Sondag aand gehuil, maar ek het haar getroos en geen traan is daarna gesien nie. Hulle is baie goed opgevoed, weet presies wanneer hulle moet gis, so hier gaan dit goed!
Beste groete,
Willie "
Thursday, February 18, 2010
Verdubbeling

Tuesday, February 16, 2010
Vermoeiend!!!
Deze week is het gelukkig gewoon elke dag alleen maar oogsten op Groot Parys. Dat was vorige week wel anders, want toen waren Udo, vriend en onze wijnimporteur, Ruud, vader van Udo en Jan, goede vriend van Udo hier. Dat betekende dus niet alleen elke dag oogsten van 6 uur s'ochtends tot 8 uur s'avonds, maar ook nog eens een aantal dagen veel wijn proeven, tussen de 12 en 28!!! verschillende wijnen per avond. En in het weekend, waarin wij tijdens de oogst normaal bijslapen, moest ;-) er daarnaast ook nog eens rose gemaakt worden en nog een paar andere wijn farms bezocht worden, waar natuurlijk ook nog wat wijnen geproeft moesten ;-) worden!!! Leuk, gezellig, leerzaam maar zeeeeeeeer vermoeiend!!!
Monday, February 15, 2010
Rose trial twee
Zaterdag voor de tweede keer geprobeert rose te maken. In 2009 waarschijnlijk iets te vroeg geoogst, nu dus met hogere suiker, namelijk 22.6 balling. Wederom met kracht geperst zodat er niet alleen sap, maar ook sap met smaak uit de druivenschillen in twee houten vaatjes kon vloeien, klaar voor fermentatie.. Wat rest is een koek van druiven schillen, die door onze koeien zo te zien als heel lekker werd beschouwd!
Subscribe to:
Posts (Atom)