Monday, September 28, 2015
De rust....
Friday, September 25, 2015
34 jaar...
..oude Chenin blanc stokken die de laatste jaren het zwaar hebben gehad als gevolg van lekkende zicht water pijpen proberen we op dit moment weer op te pimpen. De dragers zijn vaak dood en de rank dient dus weer van onder te worden opgebouwd. Onkruid weg, streng terug snoeien en daarna wat extra voeding. We beginnen met een beperkt aantal ranken om te kijken of het de moeite waard is. We hopen van wel want we weten dat oude wijngaard een betere Chenin Blanc oplevert!
Tuesday, September 22, 2015
Een warme...
...augustus maand werd gevolgd door een relatief koude eerste helft van september met veel ups en downs in temperaturen. Heel af en toe 25 graden maar vaker 18! Na een vroege start van het groei seizoen nu dus een slow down. Gelukkig heeft dit geen consequenties voor de kwaliteit van de 2016. Een gelijkmatige temperatuur tijdens de bloesem en geen heftige regen in November is wel van belang. Maar dat moet nog komen. Geen stress dus voor de boer, gewoon genieten van het voorjaar hier.
Sunday, September 20, 2015
Udo...
...loopt weer "los" in Zuid Afrika. Gisteren avond was het weer braaien geblazen met een groep Nederlandse wijnliefhebbers waar hij mee op stap is. Na een sop tasting met bietensop en butternut sinaasappelsop, de master braai door Joseph met deze keer springbok, blesbok en wilde beest. Die laatse vars meegebreng deur Willie en Tania van Scali wines. Ook Gavin van Cape Rock wines was er weer bij. Broer Paul en later op de avond Kirsten die net geland was in ZA maakten het gezelschap compleet. Een heerlijke avond dus met (veel) grootse wijnen!!
Thursday, September 17, 2015
Front office....
...en back office van het grootste wine event op het zuidelijk halfrond. Een plezier om er rond te struinen en te proeven!!
Tuesday, September 15, 2015
Young guns
Elk jaar vernieuwd de wijnwereld zich in Zuid Afrika. Niet geheel onlogisch want het land was ook op wijn vlak op slot tot 1994. Dit als gevolg van apartheid. Na 1994 is de hele wijn wereld in een stroom versnelling geraakt die zich naar het lijkt zich elk jaar nog lijkt te versnellen. Zuid Afrika doet in een paar decennia waar andere wijnproducerende landen eeuwen de tijd voor hebben gehad. Gisteren avond een "tatsing" gehad van de youg guns, dat wil zeggen proeven in een kroeg aan een drukke toog met walmen van rook van de braai en als afsluiter een biertje om de dorst te lessen als gevolg van de tasting. Jonge mensen, goed opgeleid, die met oude bakkies op de meest afgelegen plaatsen druiven weg slepen en bij nacht en ontij persen. Mooie zuivere wijnen worden er van gemaakt met voor ons Chenin Blanc, Cinsault en Grenache als absolute toppers.
Saturday, September 12, 2015
Expansie
Na een tijdje in Ghana aanwezig te zijn geweest wordt Groot Parys nu ook verkocht in Lesotho. Conquering Africa zullen we maar zeggen. Dit niet op basis van het potentieel van die markten, maar zoals het hoort door toeval. :-) Een broer Paul, die in Ghana woonde en Paulo een wijnliefhebber in Lesotho die een liquor shop runt op een industrie terrein in Maseru, dat kan ijveren met de beste in de Kaap.
Subscribe to:
Posts (Atom)