
Friday, November 26, 2010
Farmmanager

Wednesday, November 24, 2010
Hard werk


Monday, November 22, 2010
A first.......

Friday, November 19, 2010
BDOCA

Wednesday, November 17, 2010
Partners in de (rosé) crime....
...zonder wie de rosé nooit mogelijk zou zijn geweest:
- Le Createur: Udo Göebel
- Het oesspan Udo Göebel, Jan Briek en Ruud Göebel
- Het Groot Parys span Donevine, Gertruda, Fransina, Denise, Willem en Wilem, Chris, Daniël, en Andries
- en de specialisten Willie en niet te vergeten Tania (de neus) de Waal.
Super, bedankt!!
- Le Createur: Udo Göebel
- Het oesspan Udo Göebel, Jan Briek en Ruud Göebel
- Het Groot Parys span Donevine, Gertruda, Fransina, Denise, Willem en Wilem, Chris, Daniël, en Andries
- en de specialisten Willie en niet te vergeten Tania (de neus) de Waal.
Super, bedankt!!
Spanwerk
Gisterenochtend vroeg op pad om de wijnflessen te halen. Deze keer geen nieuwe flessen maar recycled. Past beter bij een natuurlijk wijn dachten we zo. Om 9.30 sharp stonden we bij Scali, waar onze wijnvaten hebben liggen fermenteren en verouderen, 8 maanden. Willie de Waal stond ons reeds op te wachten en hij was ook degene die met de oplossing kwam hoe rechtstreeks uit een vat te bottelen. Dat hadden wij nog nooit gedaan en het idee sprak ons zeer aan omdat het helemaal past bij een natuurlijke wijn. Niet overtappen van een vat in een stainless steel houder, de wijn ook niet pompen en ook niet filteren. Hij had een ingenieus systeem waardoor middel van drukverschil wijn gaat stromen van het vat naar een fles. Het machientje lijkt nog het meest op een fruit mixer. En jawel het werkte nog ook. Iets langer als gedacht maar in 3 uur hadden we 313 flessen gevuld, voorzien van een kurk en een label. Dit natuurlijk samen met Gertruda en Fransina, twee plaasmedewerkers van Groot Parys.
Tuesday, November 16, 2010
Rosé au naturel
De tweede Plaaswerkerswyn (Rosé) is een feit. Een samenwerking tussen Winematters en Groot Parys. De volledige winst van dit project gaat naar de plaaswerkers van Groot Parys (www.plaaswerkerswyn.nl). Vorig werd de Rosé nog gemaakt van druiven van een bevriend wijnhuis, dit jaar echter van onze eigen Groot Parys druiven. A first dus. Gelijk onze Vin de Paille kan ook dit produkt eigenlijk niet natuurlijker. De druiven zijn in de wijngaard slechts 1 keer bespoten met biologisch goedkeurde middelen en er is geen gist toegevoegd voor de fermentatie. Vandaag hebben we ook 100 % unfilterd (goed voor de smaak) en unfined gebotteld. De Rosé heeft een prachtige kleur, is glas helder maar op de bodem ligt een flinterdun laagje bezinksel. Je moet heel goed kijken, want anders zie je het zelfs niet. Ook konden we deze keer dus unfined gaan omdat de rosé reeds stabiel van zichzelf was, dit getest bij een wijn laboratorium. Morgen meer over deze unieke wijn botteleringsdag! Nu gaan we op onze stoep genieten van een glaasje.......Rosé.
Subscribe to:
Posts (Atom)