Voordat er wijn wordt gebotteld brengen we altijd een sample naar een laboratorium. Naast alcohol, restsuiker, suur, PH etc. wordt er ook altijd gekeken naar de VA. Dit is Volatile Acidity. Als deze te hoog is, kan er niet gebotteld worden, want de wijn is niet stabiel en de VA blijft stijgen ook nadat deze gebotteld is. En dat geeft een heeeeel nare smaak. Straw wine, die we sinds een jaar of 4 maken in zeer kleine hoeveelheden van op netten gedroogde druiven maken, heeft de neiging tot een hoge VA. Gelukkig zitten we dit jaar ook onder de norm. Bottelen dus....volgende week dinsdag.
Friday, October 15, 2010
Wednesday, October 13, 2010
Kleine geschichte
Kleine verhaaltjes zoals deze, daar houden we van.
Nooit aan gedacht, maar na de tweede wereld oorlog waren er natuurlijk ook veel weeskindertjes in Duitsland. Die waren natuurlijk niet zo populair als andere "geallieerde"weeskindertjes. Tijdens een etentje kwamen we op dit onderwerp. Een opa van iemand hier kwam direct na de oorlog op het idee om juist de weeskindertjes uit Duitsland hier naar toe te halen. Zonder fondsen van buitenaf en tegen de mores van de tijd in kwamen er op deze manier zo'n 250 naar de westkaap in ZA. Geen verhaal dat de geschiedenisboeken heeft gehaald, wel iets waar het om draait in het leven!
Nooit aan gedacht, maar na de tweede wereld oorlog waren er natuurlijk ook veel weeskindertjes in Duitsland. Die waren natuurlijk niet zo populair als andere "geallieerde"weeskindertjes. Tijdens een etentje kwamen we op dit onderwerp. Een opa van iemand hier kwam direct na de oorlog op het idee om juist de weeskindertjes uit Duitsland hier naar toe te halen. Zonder fondsen van buitenaf en tegen de mores van de tijd in kwamen er op deze manier zo'n 250 naar de westkaap in ZA. Geen verhaal dat de geschiedenisboeken heeft gehaald, wel iets waar het om draait in het leven!
Sunday, October 3, 2010
Aagje




Sunday, September 26, 2010
Saturday, September 25, 2010
Matric Dance Stress




Tuesday, September 21, 2010
LQF

Ruim 3 jaar eten we al 2 keer per jaar in Le Quartier Francais. Het beste restaurant in Zuid Afrika met de Nederlandse chef kok Margot Janse, die al wel meer dan 20 jaar in Zuid Afrika woont. Mar en ik worden dan uitgenodigd door Udo, die met een groep wijn liefhebbers de kaap bezoekt. De Groot Parys wijnen samen met die van Springfield worden dan vooraf geproefd door Margot en haar team en op basis van de smaak stelt zij dan een 7 gangen menu samen. Altijd zeer bijzonder en op hoogstaand niveau. Grappig is dat zij steeds meer lokale ingredienten gebruikt. Dus niet steeds meer de truffels, maar bijvoorbeeld ook buchu. De tijd dat er in Zuid Afrika met name werd (op)gekeken naar Europa is (bijna) voorbij. Zuid Afrika heeft vanuit zich zelf al zoveel unieks te bieden. Time for a change dus en dat kun je wel aan Margot overlaten!!
Saturday, September 18, 2010
Schoongezicht

Subscribe to:
Posts (Atom)